Real Madrid speelt halve finale WK voor clubs in Marrakech na hevige regenval

De halve finale van het WK voetbal voor clubs tussen Real Madrid en de Mexicaanse club Cruz Azul van dinsdag wordt in Marrakech in plaats van in Rabat gespeeld. De FIFA maakte zondag bekend dat ‘wegens de slechte omstandigheden van het Moulay Abdellah-complex’ er geen andere optie is dan de wedstrijd ergens ander te laten doorgaan.

In een mededeling geeft de Wereldvoetbalbond geen extra uitleg omtrent de precieze oorzaak van de slechte omstandigheden, al is de verplaatsing waarschijnlijk te wijten aan de slechte staat van het veld na de hevige regenval de afgelopen 24u. Zaterdag al werkte Cruz Azul zijn wedstrijd tegen de WS Wanderers af in de gietende regen in Rabat. Na de wedstrijd kwam er kritiek op de wedstrijdleiding, die de partij op het doorregende en onbespeelbare veld toch liet doorgaan. De FIFA neemt nu haar voorzorgsmaatregelen om nieuwe wantoestanden te voorkomen.

Real Madrid speelt dinsdagavond om 19u30 plaatselijke tijd zijn halve finale tegen Cruz Azul in het Stade de Marrakech. In de andere halve finale nemen San Lorenzo en Auckland City het in hetzelfde stadion woensdagavond tegen elkaar op. De finale van het WK voor clubs vindt zondag eveneens in Marrakech plaats.

Corrigeer

Het Nieuwsblad biedt meer dan 3.000 reeksen in 28 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.