Celebs

Dit zijn de meest fascinerende personen van 2014

Dit zijn de meest fascinerende personen van 2014

Foto: Photonews

De Amerikaanse presentatrice Barbara Walters heeft Amal Alamuddin, de echtgenote van George Clooney, uitgeroepen tot ‘meest fascinerende persoon van 2014’. Naar jaarlijkse gewoonte beloont Walters de personen die het afgelopen jaar het nieuws op een overtuigende manier hebben gedomineerd.

Sinds 1993 presenteert Barbara Walters op de zender ‘ABC’ de show ‘Barbara Walters Presents: The 10 Most Fascinating People’, waarin ze de volgens haar meest fascinerende personen van het afgelopen jaar voorstelt. Winnaars van de voorbije jaren waren onder andere Nelson Mandela, J. K. Rowling, Barack en Michelle Obama en Hillary Clinton.

De meest fascinerende persoon van 2014 is volgens Walters zonder twijfel Amal Clooney, de Londense advocate die in september trouwde met acteur George Clooney. Dat zij de meest vastbesloten vrijgezel ter wereld heeft kunnen strikken is volgens haar een grote prestatie.

In de jaren ’90 was George Clooney korte tijd getrouwd, maar in een interview met Barbara Walters in 1995 liet hij weten dat hij nooit nog opnieuw in het huwelijksbootje zou stappen. De ontmoeting met Amal in 2013 deed hem blijkbaar van gedachten veranderen en de twee trouwden een jaar later in Italië.

‘Ze slaagde erin een van de meest fascinerende mannen ter wereld te fascineren’, zei Walters. ‘Amal sluit met deze benoeming aan in het rijtje van Jackie Onassis, Prinses Diana en Kate Middleton. Met andere woorden: alles wat ze doet, zegt of draagt is officieel fascinerend.’

De negen andere fascinerende personen van 2014 waren:

Scarlett Johansson (Amerikaanse actrice)

Neil Patrick Harris (Amerikaanse acteur en komiek)

David Koch (Amerikaanse zakenman)

Oprah Winfrey (Amerikaanse televisiepersoonlijkheid)

Chelsea Handler (Amerikaanse actrice)

Michael Strahan (ex-speler van New York Giants, Amerikaanse voetbalploeg)

Elon Musk (Canadees-Amerikaanse zakenman)

George R. R. Martin (Amerikaanse schrijver)

Taylor Swift (Amerikaanse singer-songwriter)

Corrigeer

Het beste van Enkel voor abonnees