VoetbalJupiler pro leagueWaasland-Beveren

David Destorme: ‘We moeten alleen maar naar onszelf kijken’

David Destorme: ‘We moeten alleen maar naar onszelf kijken’

David Destorme: ‘We hadden een gouden zaak kunnen doen.’ Foto: Photo News

Beveren-Waas -

Er leek tot tien minuten voor tijd geen vuiltje aan de lucht voor Waasland-Beveren. De ploeg van trainer Ronny Van Geneugden had immers in de eerste helft een doelpunt gescoord en het leek erop dat die ene treffer ook voldoende zou zijn voor een derde overwinning op rij.

Dat was echter buiten de bezoekende invallers Galvez Lopez en Coulibaly gerekend. Galvez Lopez legde eerst een assist af op Dewaest en scoorde in de extra tijd een tweede keer. In de slotseconde legde Coulibaly de bal voor de derde keer achter doelman Coosemans in doel. Een opdoffer van formaat die ook na de wedstrijd nog nazinderde.

‘We hadden een gouden zaak kunnen doen’, besefte David Destorme na afloop.

‘We kwamen in de eerste helft op voorsprong en Charleroi kon één keer echt dreigen met een poging die door Colin Coosemans mooi werd gepareerd. In de tweede helft kregen we plots een ander spelbeeld. We kropen te veel naar achter en je voelde de druk steeds maar groter worden. Bovendien verloren we met Robson een belangrijke pion. We hebben dan getracht om met de lange bal naar een oplossing te zoeken, maar dat leverde niet veel op. Ondertussen hadden we ook al heel veel energie verbruikt. Dat we uiteindelijke nog drie doelpunten slikken in de slotminuten is inderdaad niet leuk.’

Door de overwinning van Cercle Brugge en het gelijkspel van Lierse wordt de druk bij Waasland-Beveren opnieuw opgevoerd.

‘Het is dit seizoen al heel veel van moeten geweest’, vervolgt Destorme. ‘In voetbal kan je niet alles winnen, maar die derde zege had ons wel ademruimte gegeven. Het zal nu volgende week thuis tegen Anderlecht moeten gebeuren. Het is vooral belangrijk dat we niet kijken tegen wie dat we moeten voetballen, maar moeten vooral naar onszelf kijken’, aldus de middenvelder van de Waaslanders.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio