Bejaarde voetbalfan vermoord omdat hij criminelen betrapte

Bejaarde voetbalfan vermoord omdat hij criminelen betrapte

Slachtoffer Paul-André Vanderperren. Foto: rr

Jette - Een 76-jarige man is in Jette op de terugweg van zijn stamkroeg naar huis in koelen bloede doodgeschoten. Volgens de politie is hij getuige geweest van een misdrijf. Maar wat hij dan juist gezien heeft, daar heeft ze het raden naar.

‘Mijn man deed geen vlieg kwaad’, zucht de vrouw van Paul-André Vanderperren (76). ‘Hij had nog alles bij zich, dus een roofmoord was het zeker niet. Het leek wel een politiereeks op tv, hoe hij daar op het voetpad lag, met de hulpdiensten rond hem. Ik kan het echt niet vatten.’

Zondagavond was Vanderperren naar zijn stamkroeg getrokken om er zoals gewoonlijk de voetbalwedstrijd van RSC Anderlecht op tv te volgen. ‘Na de match dronk Paul zijn pintje uit en ging hij terug naar huis’, herinnert cafébazin Mireille Vanhulle zich. ‘Niemand is hem gevolgd.’

Hoewel hij amper twee straten verder woonde, is Paul-André nooit thuisgeraakt. Op nauwelijks 20 meter van zijn deur werd hij doodgeschoten, met één kogel door het hoofd.

De politie is ervan overtuigd dat de bejaarde voetbalfan iets gezien heeft waarvan niemand getuige mocht zijn en dat hij daarvoor genadeloos afgestraft is. Volgens de buurtbewoners komen wel vaker duistere figuren het straatje ingereden en wordt er drugs verhandeld. En ook prostituees kennen hun weg ernaartoe.

De politie tast volledig in het duister. Zij vraagt getuigen om zich te melden op het gratis oproepnummer 0800-30.300. Discretie is verzekerd.

Corrigeer

MEER NIEUWS