Premier Michel wil dat regering eensluidend antwoord geeft op sociaal protest

Premier Michel wil dat regering eensluidend antwoord geeft op sociaal protest

Foto: blg

Premier Charles Michel heeft zijn collega’s binnen de regering gevraagd enige voorzichtigheid aan de dag te leggen in hun communicatie en een eensluidend antwoord te geven op het sociaal protest. Dat deed hij dinsdagmorgen tijdens een vergadering van het kernkabinet, waar het sociaal overleg centraal stond en de politieke lijn over het sociaal overleg werd gevalideerd.

Minister van Werk Kris Peeters (CD&V) probeert al weken de dialoog met de vakbonden weer op gang te krijgen en zet zijn informele contacten intussen voort. Hij riep al eerder iedereen op de situatie niet nog meer te bemoeilijken met allerhande uitspraken. Maandag maakte hij duidelijk de commentaren over de stakingen beu te zijn en zei hij geen nood te hebben ‘aan schoonvaders en -moeders’ vanop de zijlijn.

Het sociaal overleg stond dinsdagmorgen ook centraal tijdens een vergadering van het kernkabinet op de Lambermont. Bedoeling was een stand van zaken te maken van het dossier en om de politieke lijn over hoe het sociaal overleg moet verlopen te valideren. Naar verluidt heeft de premier zijn topministers gevraagd bij hun communicatie enige voorzichtigheid te hanteren in hun communicatie. De eerste minister zou daarbij niemand specifiek hebben geviseerd.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Verkiezingen in jouw gemeente:

Meest Gelezen

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees