Mexx-winkels blijven voorlopig open

Mexx-winkels blijven voorlopig open

Foto: dirk kerstens

De winkels van modeketen Mexx in ons land blijven vooralsnog open en het personeel wordt voorlopig doorbetaald. Zo vernam VRT Nieuws en de informatie wordt bevestigd door vakbond BBTK. Op een ondernemingsraad werd dinsdag gesproken over de toekomst van Mexx in ons land, nadat het bedrijf in Nederland failliet was gegaan.

Begin december verklaarde een Amsterdamse rechtbank de kledijketen in Nederland failliet. In de Belgische winkels - negen aparte winkels en veertien verkooppunten binnen Inno-winkels - wordt de kwestie van nabij opgevolgd.

Dinsdag werd op een ondernemingsraad een laatste stand van zaken gegeven. ‘Daar is gezegd dat de winkels in december voorlopig openblijven’, zegt BBTK-secretaris Guy Vertommen. ‘Het personeel krijgt ook het loon voor december en de eindejaarspremie uitbetaald, met ontvangsten die intussen in ons land worden bijgehouden.’

Bevoorrading

Het is afwachten of de bevoorrading nog goed gaat verlopen. ‘Daarover loopt overleg met de curator in Nederland’, stelt Vertommen. ‘Voor de langere termijn wordt er naar oplossingen gezocht voor de Belgische winkels. Mogelijk zoekt men naar een overnemer.’

Op 29 december vindt nieuw overleg plaats. ‘Ofwel vindt men continuïteit, ofwel niet, en dan worden de boeken neergelegd. We hopen dat er een alternatief gevonden wordt’, besluit Vertommen.

Bij de zetel van Mexx in ons land wenste men geen commentaar te geven.

Corrigeer

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees