Charles Michel: ‘Een strategie voor werk ontwikkelen’

Charles Michel: ‘Een strategie voor werk ontwikkelen’

Foto: blg

Op RTL/TVI en in La Dernière Heure - in zijn eerste uitgebreide interviews na de recente stakingen - vraagt premier Charles Michel (MR) de sociale vrede te herstellen en lanceert hij een oproep om een ‘strategie voor werk’ te ontwikkelen.

In het RTL-programma Le Grand Direct, waar kijkers hun vragen aan de premier konden voorleggen, riep Charles Michel op tot een ‘serene dialoog’ tussen de sociale partners. Het doel volgens Michel: ‘een strategie ontwikkelen om werk te creëren’. De premier wil daarvoor een agenda opstellen. ‘Als de regering zuurstof in de economie pompt, moeten werkgevers en vakbonden zich engageren om de sociale vrede te bewaren’, klonk het.

In een interview met La Dernière Heure lanceerde Michel ook al een oproep naar de vakbonden om rond de tafel te komen zitten. Hij wil het daarbij onder meer hebben over de sociale maatregelen die de regering voorstelt en over die ‘strategie voor werk’ die moet ontwikkeld worden. Hoe die strategie er moet gaan uitzien, dat ligt nog open, wat de premier betreft. ‘Zowel vakbonden als werkgevers kunnen punten aandragen.’ Ook de pensioenregelingen zouden daarbij ter sprake komen.

Over de indexsprong laat Michel niet veel twijfel bestaan; die komt er. Volgens Michel zullen de laagste lonen sowieso stijgen in 2015 dankzij de maatregelen die de regering neemt; de hogere lonen zullen amper een tiental euro per maand moeten inleveren.

 

 

 

 

 

 

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Verkiezingen in jouw gemeente:

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees