Problemen met defecte brug opgelost

Willebroek -

De Brielenbrug over het zeekanaal Brussel-Schelde in Tisselt (Willebroek), die woensdag amper één dag na drie maanden van herstellingen weer dicht moest omdat het brugdek was scheefgezakt, is woensdagavond toch opnieuw opengesteld voor het verkeer. Volgens Waterwegen & Zeekanaal bleek het brugdek iets te zwaar voor de tegengewichten in de brugpijlers, mede door de zware regenval.

De brug werd dinsdag pas opnieuw opengesteld voor het verkeer, nadat het brugdek op 19 september was gekanteld tijdens werkzaamheden. Woensdagmiddag ging het echter opnieuw fout. 'Het brugdek is opnieuw uit balans geraakt', zei Kevin Polfliet van de dienst Waterwegen & Zeekanaal aan VTM Nieuws. 'We hopen dat dit een uitloper is van de herstellingswerken.'

Technici slaagden er uiteindelijk in het probleem op te lossen, waarna de brug woensdagavond opnieuw kon worden opgengesteld voor het verkeer. Het asfalt op de brug zal binnenkort nog wat worden afgeschraapt, maar de situatie is wel al veilig genoeg om het verkeer eroverheen te laten. Om het scheepvaartverkeer door te laten, worden nog verdere afspraken gemaakt.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Verkiezingen in jouw gemeente:

Meest Gelezen

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees