EXCLUSIEF. Adrie Van der Poel verkent zware en 'nieuwe' omloop in Essen

Het parcours in Essen wordt voor de verandering volledig in de omgekeerde richting afgelegd en dit alles zou de spanning ten goede moeten komen volgens de organisatie. Adrie vand er Poel verkende met een camera de hertekende omloop, zodat u weet wat u zaterdag kan verwachten.

vermi

Veldrijden op Sportwereld.be

Met Het Nieuwsblad zit de supporter voortaan echt in de cross. Exclusief voor Het Nieuwsblad rijdt dit seizoen oud-wereldkampioen Adrie van der Poel een reeks veldritten. De Nederlander verkent met een camera de omlopen, zodat u weet wat u tijdens het weekend kan verwachten. Vandaag de rit van zaterdag, de GP Rouwmoer in Essen in de BPost Bank-trofee.

Belangrijkste wijzigingen zijn de materiaalpost die nu aan de rechterkant komt en de zware loopstrookdie op het einde van het rondje wacht.

Van der Poel Senior vindt het nieuwe parcours alvast een hele verbetering en verwacht een zware cross, met heel wat punten waar de beslissing zou kunnen vallen: 'Voor elk wat wils.'Mathieu van der Poel komt morgen niet aan de start. Vorig seizoen was Kevin Pauwels de beste in Essen.

Tussenstand BPost Bank-trofee:1. Sven Nys in 4u07’42”2. Kevin Pauwels op 1’07”3. Wout van Aert 1’31”4. Tom Meeusen 2’37”5. Lars van der Haar (Ned) 3’18”Bekijk hieronder de langere video van de verkenning:

Aangeboden door onze partners

HOOFDPUNTEN

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen