Galant zet topman FOD Mobiliteit onder toezicht

Galant zet topman FOD Mobiliteit onder toezicht

Foto: Photo News

De voorzitter van het directiecomité van de FOD Mobiliteit en Vervoer, Laurent Ledoux, heeft volgens de inspectie van Financiën administratieve onregelmatigheden begaan. Minister Jacqueline Galant (MR) heeft maatregelen genomen. Dat staat zaterdag in L’Echo.

Het onderzoek van de inspectie naar Ledoux is afgerond. Hij werd ervan verdacht de regels rond openbare aanbestedingen te hebben overtreden door contracten toe te kennen aan een expert met wie hij goede banden heeft. Het onderzoek besluit dat er administratieve onregelmatigheden zijn geweest, maar verduistering of persoonlijke verrijking kan hem niet verweten worden. De inspectie adviseerde dan ook geen sanctie.

Voogdijminister Galant heeft ondertussen wel nieuwe regels ingevoerd voor de federale overheidsdienst Mobiliteit en Vervoer. Voor openbare aanbestedingen legt ze een dubbele handtekening op. Ledoux moet ook maandelijks een gedetailleerd verslag maken voor het kabinet-Galant over alle beslissingen rond openbare aanbestedingen.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Verkiezingen in jouw gemeente:

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees