VOETBAL3DE KLASSE BsPORTING hASSELT 3-ooSTERZONEN 3 - Bart Deelkens en Oosterzonen duiken tevreden de winterstop in

‘Promotie voor het voetbal’

‘Promotie voor het voetbal’

Bart Deelkens: ‘Als je in Hasselt een punt kunt pakken, mag je tevreden zijn.’ Foto: smb

Met een gevoel van tevredenheid duikt Oosterzonen de winterstop in. Op het veld van het derde geklasseerde Hasselt grabbelden de jongens van trainer Johan Houben dan ook een punt mee na een bijzonder intense en genietbare wedstrijd.

Geel-rood speelde in Hasselt best een goeie wedstrijd. Bij momenten gingen de handen van de thuissupporters op elkaar toen Oosterzonen vlot combinerend een aanval in elkaar stak.

‘Toch keken we alweer snel tegen een achterstand aan’, weet doelman Deelkens, die achteraf gezellig kletste met zijn voormalige collega en Hasselt-voorzitter Stijn Stijnen.

‘Gelukkig knokten we ons snel terug in de match. We klommen zelfs over de thuisploeg en geraakten zo twee keer op voorsprong. Met wat mazzel hadden we hier zelfs kunnen winnen.’

Toch verdienden de Limburgers een punt, want doelman Bart Deelkens moest een aantal keren gepast tussen komen.

‘Vooral de neutrale toeschouwer moet duimen en vingers afgelikt hebben. Dit was promotie voor het voetbal. Toen de thuisploeg uiteindelijk de 3-3 scoorde, schakelden we over naar een andere modus. Vanaf toen gokten we op het gelijkspel. Hoe dan ook mag je tevreden zijn als je in Hasselt een punt mee naar huis kunt pakken.’

Ouder

Bij Hasselt was de frustratie achteraf groot. Is dat te begrijpen?

‘Natuurlijk wel’, gaat Deelkens verder. ‘Die club is al enkele jaren aan een project aan het bouwen en ook nu willen ze spelen voor een eindrondeticket. Als je dan thuis tegen Oosterzonen niet kan winnen, moet je hun teleurstelling een plaats kunnen geven.’

‘Wij hadden als doel om 25 punten te verzamelen voor het jaareinde en daar zijn we in geslaagd. Nu breekt een weliswaar korte rustperiode aan en daar ben ik eigenlijk blij om.’

‘We zijn op 23 juni begonnen aan de voorbereiding en hebben slechts één week rust gekend. Zeker als je wat ouder wordt kijk je toch wel uit naar de rust die je toch wel nodig hebt’, zo besluit de doelman van Oosterzonen.

Fessou Placca werd in Hasselt overigens op een gele kaart getrakteerd nog voor hij gespeeld had. Toen hij oklaar stond om Van Der Veken te vervangen, liep hij het veld op.

De scheidsrechter gaf prompt geel en Placca moest terug naar de zijlijn. Enkele seconden later mocht hij dan wél starten.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio