Onhandige fixer uit ‘De Biker Boys’ wordt al ‘opvolger van Smos’ genoemd

Haldis is de nieuwe held van Vlaanderen

Haldis, de onhandige fixer uit de nieuwe Eén-reeks van Bart De Pauw, De Biker Boys, lijkt op weg om een cultfiguur à la Smos te worden. Op Twitter regende het tot lang na de uitzending positieve reacties. De man achter Haldis, Umesh Vangaver, is helemaal overdonderd. ‘Hij is geen professioneel acteur en moet van alle reacties nog even bekomen’, zo horen we bij de VRT.

De Biker Boys heeft zondagavond duidelijk indruk gemaakt. Het kijkcijfer ging richting 1,4 miljoen en op Twitter liet meteen een pak kijkers hun waardering blijken. Merkwaardig genoeg ging die vooral naar de vierde hoofdrolspeler, ­Haldis. Bart De Pauw, Jonas Van Geel en Ben Segers spelen in De Biker Boys drie reportagemakers die op de Vespa een tocht naar Italië willen maken, het land waar de legendarische tweewieler vandaan komt. Om hun trip zo vlot mogelijk te laten verlopen nemen ze een fixer mee, een man die alle praktische kantjes van de tocht moet regelen. Die man heet Haldis. Een naam die, zoals we in de uitzending leren, komt van ‘Haldis (Haal eens, nvdr.) ne koffie, haldis ne wafel, haldis wa eten’.

Hoewel hij een fixer is, blijkt Haldis niet meteen het grootste talent in zijn branche. Hij zadelt Ben Segers op met een motorhelm vol bloemetjes, heeft de foute documentatie bij en – het ergst van allemaal – hij boekt de verkeerde vliegtuigtickets zodat de drie niet in het Italiaanse Verona landen maar wel in het Spaanse Girona.

De figuur van de sympathieke loser sloeg aan bij het publiek, want op Twitter stonden binnen de kortste keren vele tientallen berichten. ‘Haldis een 10 op uw examens’, ‘Haldis, nu al de ster van het programma’, ‘Nu al fan van den Haldis’ ... In sommige tweets werd Haldis zelfs al de nieuwe Smos (gespeeld door Matteo Simoni in Safety First, nvdr.) genoemd. Nogal wat berichten maakten ook grapjes rond zijn curieuze naam, Haldis. Aan zijn eigen uitleg over de herkomst van zijn naam, voegde Haldis toe dat hij eigenlijk ‘Marnix heet en uit Leuven komt’.

Dat is evenwel niet zijn echte naam. Haldis wordt gespeeld door Umesh Vangaver. Hij is geen professioneel acteur, maar werkt al enkele jaren achter de schermen mee aan diverse tv-programma’s. Zo was hij eindredacteur voor Hotel M. van Marcel Vanthilt en was hij ook bij De 12de Man.

Vangaver wou gisteren niet reageren op zijn plotse succes. Volgens de VRT had de man dit absoluut niet zien aankomen, was hij behoorlijk overdonderd en moest hij nog even wennen aan de aandacht.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees