Deskundig onderzoek bevolen voor slachtoffer van verkeersagressor met sikkel

Beringen -

De Hasseltse correctionele rechtbank heeft dinsdag beslist een deskundig onderzoek te laten uitvoeren van een slachtoffer van ernstige verkeersagressie. Een 23-jarige man uit Beringen sloeg hem immers met een sikkel. De openbare aanklager vorderde voor de jongeman een celstraf van twee jaar. Gezien zijn jonge leeftijd en gunstig strafverleden kon de man nog aanspraak maken op uitstel met probatie-voorwaarden. De deskundige zal eerst de letsels van de andere automobilist moeten onderzoeken.

De feiten vonden plaats op 13 juni 2014 in Beringen. De twintiger beweerde dat de andere automobilist aan het bumperkleven was en dan weer afremde, terwijl hij naar eigen zeggen aan een matige snelheid reed. Op een bepaald ogenblik kwam het tot een aanrijding. “Ik wilde met een Europees aanrijdingsformulier de zaak afhandelen, maar die persoon stapte niet uit zijn wagen. Toen hij een racistische opmerking maakte, ben ik heel boos geworden,’‘ aldus de Beringenaar. Hij gaf het slachtoffer een trap op het linkerdijbeen. Daarna haalde hij uit de kofferbak van zijn wagen een sikkel. “Gelukkig sloeg hij met de botte kant ervan op het slachtoffer,’‘ zei de procureur.

Het slachtoffer werd geraakt op de linkeronderarm en linkerhand. De aangevallen persoon dacht dat zijn hand afgehakt ging worden. De burgerlijke partij vroeg een provisie van 1.000 euro en de aanstelling van een deskundige. Volgens zijn raadsman kon de schade tot 10.000 euro oplopen. De jongeman bekende dat hij over de schreef was gegaan en dat hij zich moeilijk kan inhouden.

Volgens de verdediging gebeurde alles in een opwelling van het moment. Zijn advocate vroeg de opschorting of een werkstraf.

De debatten in het proces worden op 21 april heropend.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio