voetbal2de provinciale - Nicolas Crombé SK Munkzwalm

‘Ik zal niet elke week twee goals maken’

Zwalm -

Zonder goed te spelen profileerde SK Munkzwalm zich tegen hekkensluiter Bonanza als een ploeg die nog kan winnen. De drie punten moeten een opsteker zijn om na de winterstop weer te voetballen zoals tijdens het seizoenbegin. De decembermaand werd overigens ook overschaduwd door enkele nederlagen.

Wie vijf goals maakt, heeft toch als ploeg een goede daad gesteld. Opvallend was dat twee van de vijf werden gemaakt door Nicolas Crombé, die een verleden als verdediger met zich meedraagt.

‘Ik werd gevraagd zondag links voorin te spelen’, zegt Nicolas Crombé. ‘Ik ben nochtans een verdediger. Voor mij vraagt het een aanpassing als ik vooraan moet spelen. Een en ander had wel te maken met de afwezigheid van Bert Vandevelde. Twee goals maken zal niet voor iedere week zijn. Het eerste doelpunt kwam er in de rebound. De doelman had de bal gelost na een poging van Pieter Vleminckx. Ik stond op de goede plaats om binnen te trappen. Bij de tweede goal kreeg ik de kans om - na voorzet van Peter Vancauwenberghe - de bal tegen de netten te trappen. In de eerste match na de winterstop zijn drie spelers geschorst. Er zal dan weer aan de ploeg moeten gesleuteld worden.’

‘Laat ons nu genieten van enkele weken rust. We zijn vrij tot 5 januari. Daarna volgt de eerste trainingsweek van het jaar. We hopen op verplaatsing tegen Lebeke Aalst een goede beurt te maken’, aldus nog Nicolas Crombé.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio