Dode en twee gewonden bij verkeersongeval op E40 in Brussel

Dode en twee gewonden bij verkeersongeval op E40 in Brussel

Archiefbeeld Foto: BELGA

Bij een verkeersongeval met twee voertuigen op de E40 afrit Brussel richting Luik zijn dinsdagavond omstreeks 17 uur een dode en twee gewonden gevallen. Dat is vernomen van een woordvoerster van de federale politie.

Op de E40 richting Leuven gebeurde gisternamiddag iets na vier uur een zwaar ongeval ter hoogte van Evere. Twee wagens knalden er hard op elkaar en zorgden voor een ravage op de snelweg. De hulpdiensten kwamen massaal ter plaatse, maar alle hulp kwam te laat voor een bestuurder uit één van de voertuigen. Hij zat alleen in de wagen en overleefde de klap niet. In de andere wagen viel nog een zwaar- en een lichtgewond slachtoffer te betreuren.

Over de omstandigheden van het ongeval is nog geen duidelijkheid. Het parket stuurde een verkeersdeskundige ter plaatse om de oorzaak van het ongeval te achterhalen. Over de identiteit van de slachtoffers kon er nog geen informatie worden vrijgegeven omdat de familie nog niet op de hoogte was gebracht.

Het ongeval zorgde ook voor heel wat ellende op de baan. Zo waren er tot omstreeks half acht twee rijstroken versperd en stond het verkeer dat Brussel uit wilde, bijna stil. De Meiser- en Belliardtunnel richting E40 werden ook afgesloten, waardoor het ook op de secundaire wegen uit Brussel immens druk werd. Eerder op de namiddag gebeurde ook op het knooppunt van de Binnenring met de E19 in Machelen drie verschillende ongevallen vlak na elkaar. Daarbij vielen meerdere lichtgewonden, maar was er vooral chaos omdat de rijbaan eerst gekuist moest worden. 

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Verkiezingen in jouw gemeente:

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees