Werkstraf voor voetballer die schoenen stal

Werkstraf voor voetballer die schoenen stal

Stavros Glouftsis is ex-speler van Eendracht Aalst. Foto: dsj

Aalst -

Stavros Glouftsis, ex-speler van Eendracht Aalst, moet een werkstraf uitvoeren voor een reeks diefstallen. De rechter hecht geen geloof aan zijn uitleg dat hij stal omdat zijn club niet betaalde. ‘Ik ben ontzettend dom geweest en hoop dat ik een nieuwe kans krijg’, zei de voetballer op het proces.

Voor zo’n kleine 3.000 euro stal de Griekse voetballer Stavros Glouftsis (33) uit Anderlecht samen met zijn vriendin Emilie T. (29) uit Brussel begin dit jaar schoenen en kledij in Ingelmunster, Kampenhout en Olen. De spits verklaarde aan de rechter dat hij handelde uit financiële problemen omdat zijn ex-club Eendracht Aalst hem al maandenlang niet betaalde. ‘De ploeg zat in de financiële problemen en sinds november 2013 betaalden ze geen loon meer uit. Hij kon zelfs geen nieuwe voetbalschoenen meer kopen’, aldus zijn advocaat.

Ook vriendin gestraft

Bij Eendracht Aalst werd die verklaring ontkracht, en daar hield de rechter rekening mee. ‘De club zegt dat ze altijd correct betaalden. De verdediging legt geen bewijzen voor van het tegendeel.’

De rechter gaf de voetballer, die nu aan de slag is bij derdeklasser Temse, nog een kans. Hij en zijn vriendin moeten een werkstraf van 135 uur uitvoeren en een boete van 900 euro betalen. Als de werkstraf niet correct wordt uitgevoerd, vliegt het duo alsnog voor achttien maanden in de cel.

De voetballer en zijn vriendin werden op 25 januari op heterdaad betrapt bij Schoenen & Sport Devolder in het West-Vlaamse Ingelmunster. De eigenaars herkende, het duo, want twee weken eerder hadden ze in de winkel al vijf schoenen ter waarde van 940 euro gestolen. In de auto en woning werd een heleboel nieuwe kledij aangetroffen.

Hun auto werd herkend bij winkeldiefstallen in Kampenhout en Olen, daar stalen ze voor 1.500 euro en 260 euro in kledingzaken. ‘Ik ben ontzettend dom geweest, maar ik ben echt al zwaar gestraft door plots mijn profcontract te verliezen. Ik hoop dat ik een nieuwe kans krijg’, zei de voetballer bij zijn proces.

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio