Werkstraf voor voetballer die schoenen stal

Werkstraf voor voetballer die schoenen stal

Stavros Glouftsis. Foto: dsj

Glouftsis, ex-speler van Eendracht Aalst, moet een werkstraf uitvoeren voor een reeks diefstallen, onder meer in de Kempen. De rechter hecht geen geloof aan zijn uitleg dat hij stal omdat zijn club hem niet betaalde.

Voor zo'n kleine 3.000 euro stal de Griekse voetballer Stavros Glouftsis (33) uit Anderlecht samen met zijn vriendin Emilie T. (29) uit Brussel begin dit jaar schoenen en kledij in Ingelmunster, Kampenhout en Olen. De spits verklaarde aan de rechter dat hij handelde uit financiële problemen, die waren veroorzaakt doordat zijn ex-club Eendracht Aalst hem al maandenlang niet had betaald.

‘De ploeg zat in financiële problemen en sinds november 2013 betaalden ze geen loon meer uit. Hij kon zelfs geen nieuwe voetbalschoenen meer kopen’, aldus zijn advocaat.

Bij Eendracht Aalst werd die verklaring ontkracht en daar hield de rechter rekening mee. ‘De club zegt dat ze altijd correct betaalde. De verdediging legt geen bewijzen voor van het tegendeel.’

De rechter gaf de voetballer, die nu aan de slag is bij derdeklasser Temse, nog een kans. Hij en zijn vriendin moeten een werkstraf van 135 uur uitvoeren en een boete van 900 euro betalen. Als de werkstraf niet correct wordt uitgevoerd, vliegt het duo alsnog voor achttien maanden in de cel.

Ontzettend dom

De voetballer en zijn vriendin werden op 25 januari op heterdaad betrapt bij Schoenen & Sport Devolder in Ingelmunster. De eigenaars herkenden het duo, want twee weken eerder hadden ze in de winkel al vijf schoenen ter waarde van 940 euro gestolen. In de auto en woning werd een heleboel nieuwe kledij aangetroffen. Hun auto werd herkend bij winkeldiefstallen in Kampenhout en Olen. Daar stalen ze voor 1.500 euro en 260 euro in kledingzaken. ‘Ik ben ontzettend dom geweest, maar ik ben al zwaar gestraft door plots mijn profcontract te verliezen. Ik hoop dat ik een nieuwe kans krijg’, zei de voetballer bij zijn proces.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio