50.000 horeca-uitbaters krijgen brief over witte kassa

50.000 horeca-uitbaters krijgen brief over witte kassa

Foto: WDK

De fiscus heeft woensdag ruim 50.000 brieven verstuurd naar horeca-ondernemers. Met de brief wil de FOD Financiën er hen attent op maken dat ze zich tussen 1 januari en ten laatste 28 februari moeten registreren als gebruiker van het geregistreerde kassasysteem (GKS).

De aangeschreven horeca-uitbaters gewezen op de uiterste activatiedatum voor hun GKS. Die valt op 31 december 2015. Verder krijgen de bestemmelingen een voorstelling van de officiële website van de FOD Financiën die gewijd is aan de ‘witte kassa’.

De FOF Financiën laat woensdag in een persbericht wel verstaan dat de lijst van bestemmelingen ‘niet limitatief is. Zo is het mogelijk dat bepaalde horeca-uitbaters niet helemaal correct zijn geregistreerd in de Kruispuntbank Ondernemingen.

Ook deze uitbaters dienen zich te schikken naar hun hun wettelijke verplichtingen, meldt de fiscus. Daarnaast zijn enkel de horeca-ondernemers die meer dan 10 procent van hun omzet halen uit ter plaatse gebruikte maaltijden verplicht die zogenaamde witte kassa te installeren.

Corrigeer

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees