Veldrijder Wietse Bosmans staat opnieuw aan de kant

Veldrijder Wietse Bosmans staat opnieuw aan de kant

Foto: PHOTOPRESS.BE

Wietse Bosmans moet de crossfiets opnieuw een tijdje opbergen. Onderzoek bracht aan het licht dat de 22-jarige veldrijder nog altijd kampt met de ziekte van Lyme en daarom voor onbepaalde tijd moet rusten. Dat laat zijn ploeg BKCP-Powerplus weten.

Bij Bosmans werd begin oktober vastgesteld dat hij de ziekte van Lyme had, een infectieziekte die vaak wordt veroorzaakt door een tekenbeet. Pas in de Scheldecross op 13 december maakte hij zijn rentree in het veld. In de veldrit van Sint-Niklaas op 17 december behaalde hij nog een mooie derde stek, maar afgelopen weekend verging het hem minder goed.

‘Zowel in Essen als in Namen kampte hij met zuurstof- en dus krachttekort en bakte hij er niets van. Bosmans wordt net als in het seizoenbegin opnieuw geplaagd door opstoten van vermoeidheid’, zo klinkt het op de website van BKCP-Powerplus. Daarom werd nu beslist dat hij rust moet nemen. Het is nog niet duidelijk wanneer hij opnieuw wedstrijden zal rijden.

Corrigeer

Het Nieuwsblad biedt meer dan 1.000 reeksen in 12 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.