Wouter Deprez organiseert benefiet voor Paard van Troje

Wouter Deprez organiseert benefiet voor Paard van Troje

Foto: ggm

Gent -

Komiek Wouter Deprez organiseert eind januari, Het Zeepaard van Troje, een benefiet voor de Gentse boekhandel Paard van Troje. Dat schrijft Het Laatste Nieuws.

Een waterlek in een flat boven de zaak vernietigde eind vorige maand de volledige literatuurcollectie. Door een lek in de leiding van de centrale verwarming op de derde verdieping van het gebouw liep een deel van de winkel onder water.

Onmiddellijk na het incident boden de Gentse concertzalen Handelsbeurs en Vooruit al hun hulp aan aan de getroffen boekhandel. Komiek Wouter Deprez nam inmiddels het initiatief voor een benefiet in de Vooruit op 28 januari. Op de affiche staan naast Deprez zelf ook Dimitri Verhulst, Herman Brusselmans, Gunter Lamoot, Steven Mahieu, Marc Reugebrink, Randall Caesar, Gili, Sioen & P.J. De Smedt & Roland, Gerda Dendooven en Christophe Vekeman.

Volgens de initiatiefnemers vormen onafhankelijke boekhandels de pigmenten die een stad met een heel eigen warmte inkleuren. ‘Ze verdrijven het koude grijs. We moeten ze daarom koesteren want ze zijn héél schaars geworden. Zij bieden kwaliteit die doet smaken naar meer, zij maken van lezen een nog groter feest,’ klinkt het op de website van Vooruit.

Tickets voor de benefiet kosten 15 euro en zijn beschikbaar op de website van Vooruit .

Corrigeer

MEER NIEUWS