Modeketen is al in gesprek met eigenaar van gebouw, Brugs stadsbestuur kan zich wel vinden in plan

JBC richt zijn pijlen op de Brugse Markt

JBC richt zijn pijlen op de Brugse Markt

Het voormalige ING-gebouw op de Mark wordt wellicht een kledingzaak. JBC ligt immers in ‘pole position’. Foto: mvn

Brugge -

JBC speelt met het idee om een vestiging te openen op de Markt van Brugge. De eigenaar van een voormalig bankgebouw diende alvast een bouwaanvraag in en de Belgische confectieketen is kandidaat-huurder nummer één.

Opent er binnenkort een grote kledingzaak op de Markt? Als het van de eigenaar van het voormalig ING-gebouw op de Markt afhangt in ieder geval. Hij diende plannen in om het voormalige bankkantoor te herbestemmen tot handelsruimte, met ongeveer 330 vierkante meter verkoopruimte op de gelijkvloerse verdieping en nog eens zoveel op de eerste verdieping en met twee roltrappen ertussen.

JBC ligt in pole position om het pand te huren, zo blijkt uit de aanvraag. ‘Concreet zijn de plannen nog niet, maar we zijn inderdaad in gesprek’, zegt Dominiek Willemse, de Chief Operating Officer van de Belgische modeketen. Het inpassen van een kledingzaak in het voormalige kantoorgebouw is volgens Willemse niet bepaald een fluitje van een cent, en veel zal er dus van afhangen als de bouwvergunning er ook daadwerkelijk komt.

Terwijl het openbaar onderzoek is gestart, heeft het stadsbestuur geen principiële bezwaren tegen een kledingzaak op de Markt. ‘Horeca was ook mogelijk geweest, maar ook voor detailhandel is dit een geschikte locatie’, zegt schepen van Ruimtelijke Ordening Franky Demon (CD&V).

Fietsenstallingen

Meer dan een kledingzaak zelf, zijn het de extra voertuigen die werknemers en kooplustigen naar de Markt zouden brengen die de stad zorgen baren. De kelderverdieping, toegankelijk via de Sint-Amandsstraat, zou de pijn wel wat kunnen verzachten. De aanvraag bevat een uitbreiding van de fietsenstallingen, momenteel gebruikt door werknemers van de aanpalende zaak, tot een zestigtal. Op vraag van de stad wordt bekeken of die fietsenstallingen ook publiek toegankelijk gemaakt kunnen worden.

Omgekeerde wereld

Dat er plannen zijn voor een kledingzaak op de Markt, is nogal ironisch. Eerder deze maand kwam er immers een McDonald's in de Steenstraat, ook al in een voormalig bankkantoor. Dat lokte groot protest van het stadsbestuur, dat het pand immers meer geschikt vond voor een winkelfunctie. Terwijl schepen Demon destijds het pand op de Markt nog opperde als een goed alternatief voor de horecazaak, opent daar dus wellicht een winkel de deuren.

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio