Seks & Relaties

We vinden liefde belangrijker dan geld

We vinden liefde belangrijker dan geld

Foto: Shutterstock

Vrouwen zijn het gelukkigst op hun 38 jaar en mannen op hun 40 jaar. Bovendien zouden we gelukkiger worden van sterke relaties dan van geld of materiële spullen. Dat blijkt uit een rondvraag van het Britse bedrijf Beagle Street.

Beagle Street deed een rondvraag bij 1000 mensen van 70 jaar en ouder om te weten wat voor hen de gelukkigste momenten in het leven waren en welke gebeurtenissen uit het verleden ze betreuren. Uit hun antwoorden blijkt dat vrouwen het gelukkigst zijn wanneer ze 38 jaar oud zijn en mannen wanneer ze 40 jaar oud zijn. Ze vinden zichzelf op deze leeftijd fit en gezond en appreciëren het feit dat ze goede vrienden hebben.

De beste momenten in hun leven vinden ze de geboorte van het eerste kind, de huwelijksdag en de geboorte van de kleinkinderen. Meer dan de helft van de ondervraagden zei van niets spijt te hebben, maar zij die wel dingen betreurden, vermeldden vooral het kiezen van de verkeerde carrière en het niet vervullen van levensdromen.

Een op de tien mensen die iets betreurden, wensten dat ze harder gewerkt hadden op school en zeven procent wou dat ze meer gereisd hadden. Ook een te vroeg huwelijk werd opgegeven als een fout in het leven.

Wat vooral opvalt, is dat de meerderheid duidelijk te verstaan geeft dat sterke relaties belangrijker zijn dan geld en materieel plezier. ‘Hoeveel mensen tegenwoordig ook willen scoren in de samenleving en in hun carrière, het echte geluk blijkt nog altijd gelinkt te zijn aan relaties, familie en vrienden’, zegt Matthew Gledhill, directeur van Beagle Street.

Corrigeer

In het nieuws

Het beste van Enkel voor abonnees