Italiaanse wielerploeg daagt Johnny Hoogerland voor rechter omwille van tweet

Italiaanse wielerploeg daagt Johnny Hoogerland voor rechter omwille van tweet

Foto: BELGA

De tweet die de Nederlandse wielrenner Johnny Hoogerland woensdag de wereld instuurde over achterstallig salaris, is hem niet in dank afgenomen door de Italiaanse wielerploeg Androni Giocattoli. De ploeg daagt de voormalig Nederlands kampioen voor de rechter wegens smaad en laster.

Hoogerland riep via Twitter de hulp in van Brian Cookson, de voorzitter van de internationale wielrenunie UCI. ‘Waar kun je terecht als renner wanneer je team je salaris niet betaalt?’,vroeg Hoogerland.

Androni beweert in een uitgebreide persverklaring dat Hoogerland de naam van het team ernstig bezoedelt. Het contract van Hoogerland is volgens het team volledig gerespecteerd en zijn salaris is keurig overgemaakt. Het team zal de UCI alle benodigde documenten toesturen om te laten zien dat de betalingen keurig volgens de regels zijn gedaan. Advocaat Giuseppe Napoleone is ingeschakeld om Hoogerland aan te klagen.

Hoogerland reed afgelopen jaar voor Androni. Hij maakte de overstap naar deze ploeg nadat Vacansoleil-DCM was opgehouden te bestaan. Voor komend jaar heeft hij een contract getekend bij de nieuwe Nederlandse ploeg Roompot Orange Cycling.

De ploeg geeft ook de details prijs over de salarisbetaling in december. Hoogerland kreeg maar 1910 euro in plaats van 4300 euro. De Zeeuw zou om opheldering hebben gevraagd en kreeg vervolgens als uitleg dat 2327 euro als inkomstenbelasting aan de Italiaanse fiscus was afgedragen. ‘We dachten dat het probleem opgelost was, maar de tweet die hij verstuurde is een serieuze belediging voor het team.’

Corrigeer