Jacky Loomans wint rit 3 Africa Eco Race bij de auto’s, Vanderweyen wordt 2e bij motoren

Jacky Loomans wint rit 3 Africa Eco Race bij de auto’s, Vanderweyen wordt 2e bij motoren

Jacky Loomans (Toyota) heeft donderdag de derde etappe in de Africa Eco Race gewonnen. Hij was in een rit tussen de Marokkaanse steden Tagounite en Assa (448 km) de snelste bij de wagens en wordt derde in het klassement.

Loomans, dinsdag al laureaat van de openingsetappe, had woensdag nog een slechte beurt gemaakt en veel tijd verloren. Donderdag deed hij het een pak beter, hij kwam als eerste over de streep en bleef de Russische Kamaz-vrachtwagens van Anton Shibalov (+ 1:32) en Sergey Kuprianov (+ 8:12) voor. Erwin Imschoot werd twaalfde op bijna drie kwartier van Loomans. In de stand is de leidersplaats na drie etappes voor de Kazach Yurih Sazonov (Hummer). Loomans is derde op ruim acht minuten, Imschoot elfde.

Bij de motoren stond er net als woensdag geen maat op Pal-Anders Ullevalseter (KTM). Hij won opnieuw en verstevigde zijn leiderspositie. De Noor heeft nu al 1u42 voorsprong op landgenoot Gilles Vanderweyen (KTM), die donderdag op 34 minuten tweede werd in de rit.

Vrijdag wacht de karavaan de verplaatsing van Assa naar As Sakn (379 km tegen de klok, 15 km verbinding).

Corrigeer

Het Nieuwsblad biedt meer dan 1.000 reeksen in 12 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.