33-jarige blijft aangehouden na dodelijk ongeval

Vrachtwagenchauffeur ongeval Denderleeuw bekent roken joint

De vrachtwagenchauffeur die vrijdag het dodelijk ongeval in Denderleeuw veroorzaakte en een positieve drugtest aflegde, is aangehouden. Dat heeft de onderzoeksrechter in Dendermonde beslist. Zijn advocate heeft ondertussen bevestigd dat haar cliënt met nieuwjaar cannabis had gebruikt.

Het ongeval gebeurde op de N45 (Expresweg), ter hoogte van het kruispunt met de Hoogstraat. Een vrachtwagen reed in op een rij auto’s. In totaal waren er acht voertuigen betrokken bij het ongeval. Er vielen drie doden en acht personen raakten gewond. Op het moment van het ongeval was hij bezig met zijn gps. Bovendien was hij al van 4 uur 's morgens aan het werk.

De 33-jarige vrachtwagenbestuurder werd na een positieve speekseltest opgepakt. Hij werd zaterdag voorgeleid bij de onderzoeksrechter voor onopzettelijke doding en werd onder aanhoudingsbevel geplaatst. Intussen is hij dus aangehouden, maar de Dendermondse afdeling van het parket van Oost-Vlaanderen geeft geen verdere details. Het parket kan geen informatie geven over de exacte kwalificatie waarvoor de man voorgeleid werd, of over welke middelen hij positief voor testte.

Volgens zijn advocate Ann Van de Steen gaf de man toe dat hij een dag voor het ongeval hasj had gerookt. Een bloedanalyse moet duidelijk maken of de chauffeur onder invloed was op het moment van het ongeval. De vrachtwagenbestuurder verklaarde na het ongeval dat hij zijn gps aan het bedienen was voor de aanrijding.

Speekseltest niet als wettelijk bewijsmateriaal

De professor toxicologie Jan Tytgat wijst erop dat een speekseltest niet als wettelijk bewijsmateriaal kan fungeren. ‘Het gaat om een oriënterende test waarop een speekselanalyse moet volgen. En men zal ook een bloedstaal nemen dat wel als bewijsmateriaal kan dienen. Ook een bijkomende haaranalyse behoort tot de ­opties.’ 

De man verschijnt dinsdag voor de raadkamer van Dendermonde, die zal beslissen over zijn verdere aanhouding.

 

Corrigeer

IN HET NIEUWS

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees