Industrieel en oud-burgemeester Lieven Santens overleden

Industrieel en oud-burgemeester Lieven Santens overleden

Lieven Santens. Foto: rr

Oudenaarde -

Industrieel en oud-burgemeester Lievens Santens (CD&V) is zondagavond op 81-jarige leeftijd overleden. Dat bevestigt de Oudenaardse burgemeester Marnic De Meulemeester (Open VLD).

Lievens Santens behoorde tot de textielfamilie Santens, maar had (vroeger) ook belangen in andere bedrijven, zoals onder meer de tapijtfabriek Mc Three Industries, bouwmaterialengroep Lecot-Raedschelders en specialist en brandwerende producten RF Technologies. Lieven Santens stond ook aan de wieg van de Golf & Country Club Oudenaarde.

Lieven Santens was tussen 1988 en 2000 burgemeester van Oudenaarde voor de toenmalige CVP. Daarvoor had hij als schepen een uitvoerend mandaat.

De Oudenaardse burgemeester Marnic De Meulemeester (Open Vld), die Santens opvolgde maar er indertijd ook als eerste schepen mee samenwerkte, had een goede verstandhouding met hem. 'Hij was altijd heel correct en stond als burgemeester boven de politiek', herinnert De Meulemeester. 'Lieven Santens was iemand die voor zijn stad stond, in een periode dat Oudenaarde serieus groeide. Als bedrijfsleider had hij ook veel oog voor de economische ontwikkeling, onder zijn impuls kwamen onder meer industrieterreinen langs de N60.'

Ondernemer Luc De Bruyckere, die een jaar geleden de voorzittersstoel van Santens overnam bij bouwmaterialengroep Lecot-Raedschelders, betuigt op Twitter zijn respect. 'Hij was een ondernemer pur sang en laat een grote legacy achter', klinkt het.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio