CLUBNIEUWS. Ook De Boeck genoemd bij Westerlo, Ryan geflatteerd door interesse

CLUBNIEUWS. Ook De Boeck genoemd bij Westerlo, Ryan geflatteerd door interesse

Glen De Boeck Foto: Belga

Stilte na de storm, maandag in Het Kuipje. Dennis van Wijk kwam zondag al zijn bureau leegmaken en de sleutels van zijn appartement inleveren. Voor een deel van de spelers stonden er alleen medische tests op het programma. De resultaten worden woensdag door de medische staf geanalyseerd. Vandaag wordt een eerste keer getraind in 2015.

Jupiler Pro League op Sportwereld.be

Een opvolger voor Dennis Van Wijk bij Westerlo wordt er nog niet op het oefenveld verwacht. Assistenten Vedran Pelic en Eric Reenaers en keeperstrainer Pol Peeters nemen voorlopig zijn taken over. Intussen ontving Westerlo al zo’n dertigtal sollicitaties, maar de namen die het luidst weerklinken, zijn die van Stijn Vreven en Harm van Veldhoven, en ook die van Glen De Boeck. De club hoopt ten laatste tegen zaterdag, voor de oefenwedstrijd op het veld van tweedeklasser Dessel Sport, de knoop door te hakken.

Op de Engelse verdediger Jordan Mustoe na zullen er ook geen nieuwe gezichten te bespeuren zijn. De Zwitserse tester Xavier Margairaz krijgt definitief geen contract. Ook de andere testers werden met een negatief rapport doorgestuurd.

Buitenlandse interessse voor Ryan

Matthew Ryan bereidt zich momenteel in Australië voor op de Asian Cup. De doelman van Club Brugge sprak gisteren met de Australische pers over zijn prestaties in België en reageerde ook op vragen over vermeende interesse uit het buitenland. ‘Je weet nooit wat er waar is tot het concreet is’, zei Ryan. ‘Maar het is natuurlijk flatterend. Ik ben zeer gelukkig bij Club Brugge. Als er een aanbieding zou komen, dan moeten we dat bekijken. Als het van een beter team is uit een betere competitie, dan moet ik vertrouwen hebben in mezelf dat ik het daar goed kan doen.’ (gdv)

Mitrovic: eerst Geschillencommissie, dan eerste vlucht naar Spanje

Anderlecht-spits Aleksandar Mitrovic verschijnt vandaag voor de Geschillencommissie in verband met de elleboogstoot die hij op 26 december uitdeelde aan Westerlo-verdediger Bruno Godeau. De Servische spits werd opgeroepen door de  Reviewcommissie op basis van televisiebeelden, want scheidsrechter Christoph Dierick merkte de fase niet op. Hoewel eerst werd verwacht dat Anderlecht de zaak ging uitstellen omdat ze gisteren op stage naar La Manga vertrokken, zal Mitrovic nu toch van de partij zijn. De 20-jarige aanvaller wordt na zijn zaak, die om 12.45 uur begint, op het eerste vliegtuig richting Spanje gezet. Daar pikt hij ’s avonds aan bij de groep. Mitrovic riskeert een schorsing van enkele speeldagen, waardoor hij bijna zeker de topper tegen Standard (25 januari) zal missen. (bvv)

Mpoku nog steeds in Luik

Standard-speler Paul-José Mpoku wacht nog steeds op een akkoord tussen zijn nieuwe club Al-Arabi en een Europese club waar hij aan zal worden uitgeleend. In afwachting onderhoudt hij zijn conditie in Luik.

De Venezolaanse aanvaller Gelmin Rivas (Tachira, 25 jaar) werd aangeboden in Luik maar ook de terugkeer van Imoh Ezekiel staat nog op de agenda. Ook hij koos deze zomer voor het grote geld van Al-Arabi maar kan er niet aarden. Hij zou Qatar willen verlaten en aansturen op een uitleenbeurt aan zijn ex-club maar dat lijkt financieel niet haalbaar.

Goed nieuws voor Ivan Santini

Ivan Santini is eind december in Kroatië getrouwd. De aanvaller van KV Kortrijk gaf er het jawoord aan zijn vriendin Ivana, een laatstejaarsstudente Rechten. 'Ivan en z'n kersverse bruid vierden hun huwelijk met familie en vrienden. We wensen het koppel heel veel geluk toe', klonk het op de Facebookpagina van De Kerels.

De 25-jarige Kroaat, die de voorbije weken sukkelde met de hiel, is na een korte huwelijksreis intussen terug in Kortrijk. Hij trekt morgen met de ploeg op stage naar Knokke-Heist.

 

 

Zulte Waregem-doelman Sammy Bossut vertrekt twee dagen later naar Marbella. Compensatie omdat hij zijn vakantie na het WK moest afbreken toen Bruzzese zich had geblesseerd. Plet is er ook nog bij: Dury wil hem nog (even) houden. (es)

Op weg naar Oliva verbroederde AA Gent in Oostende met Cercle Brugge. Vrijdag gaan ze kijken naar Levante-Deportivo, getraind door hun ex-coach Victor Fernandez. (gma)

Corrigeer