Moeder zwaar toegetakeld na mislukte drugsdeal

Moeder zwaar toegetakeld na mislukte drugsdeal

Foto: IMAGEGLOBE

Rumst -

De correctionele rechtbank van Antwerpen heeft Bart V. (42) dinsdag veroordeeld tot vijf jaar cel omdat hij een vrouw zwaar had toegetakeld. Hij dacht dat ze hem een loer had gedraaid bij een drugsdeal. Haar dochter Virginia M. (24) kreeg twee jaar cel met uitstel omdat ze hem geholpen had. Steve V.L. (36), de vriend van het meisje, vliegt 40 maanden achter de tralies.

Het 44-jarige slachtoffer werd op 10 september 2014 in haar woning in Rumst overvallen door Bart V. Hij bedreigde haar met een wapen en gaf haar rake klappen: ze liep een gebroken neus en kaakbeen op en verloor twee tanden.

De aanleiding voor de overval zou een mislukte drugsdeal zijn geweest. Bart V. zou door Steve V.L. zijn aangezocht om 2 kilo cannabis te leveren aan het slachtoffer. De deal verliep echter niet zoals gepland en Bart V. bleef met lege handen achter.

Op de dag van de feiten trok hij gewapend met een revolver naar de woning van Virginia M. en Steve V.L. in Sint-Niklaas. Hij wilde zijn geld en eiste haar hulp. Virginia M. belde haar moeder met de vraag of ze even langs mocht komen en of ze de achterdeur kon open laten. Ze reden vervolgens met zijn drieën naar Rumst met de gekende gevolgen.

Bart V. ontkende en beweerde dat hij het slachtoffer werd van een complot. De advocaat van Virginia M. had de onweerstaanbare dwang gepleit omdat ze bedreigd werd met een pistool en geen andere keuze had, maar de rechtbank dacht daar anders over.

Ze moeten het slachtoffer nu al 1.000 euro schadevergoeding betalen, maar dat bedrag kan nog oplopen.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Verkiezingen in jouw gemeente:

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees