Maximum vijf stickers per persoon voor vuilzakken

Maximum vijf stickers per persoon voor vuilzakken

In Dendermonde zijn er voorlopig te weinig stickers om op de oude afvalzakken te plakken. Foto: gdr

Dendermonde -

In Dendermonde zijn er te weinig stickers om op de restafvalzakken te plakken ter compensatie van de ingevoerde prijsverhoging.

‘Op basis van de stockgegevens van de stad en de verkoopaantallen werden de compensatiestickers besteld. De ingeschatte hoeveelheid bleek te weinig waardoor de bijkomende distributie- punten niet over voldoende voorraad beschikken’, zegt schepen van Afvalbeleid François De Bleser (CD&V). ‘Intussen werden bijkomende stickers aangevraagd. Vanaf dinsdag 13 januari zullen de stickers opnieuw ter beschikking zijn. Bij de stadskas in de Franz Courtensstraat kan je voor de aankoop van stickers terecht van 9 tot 12.30 uur.’

Voorlopig kunnen er wel maar maximum vijf per persoon gekocht worden. Vanaf donderdag 15 januari worden ook stickers te koop aangeboden in andere verkooppunten zoals de grootwarenhuizen. Gelet op de problemen met de distributie van de stickers werd met intercommunale Verko afgesproken dat bij de eerste ophaalbeurt tolerant zal worden opgetreden. Vanaf de tweede ophaalbeurt worden huisvuilzakken zonder sticker niet meer meegenomen.

De nieuwe afvalzakken zijn ook geel, maar met groene bedrukking. Ze zullen te koop zijn wanneer de stock aan oude restafvalzakken uitgeput is.

Corrigeer

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio