Zo kwam de politie daders op het spoor

Said Kouachi Foto: Twitter

De aanvallers van Charlie Hebdo werden woensdagavond geïdentificeerd als Said Kouachi, Cherif Kouachi en Hamyd Mourad, twee broers, van 34 en 32 jaar, en een veel jongere man, van 18 jaar. De politie kwam hen dankzij enkele duidelijke aanwijzingen op het spoor.

Ten eerste was er de achtergelaten identiteitskaart. Speurders vonden in de achtergelaten vluchtauto van de daders, een Citroën C3, een identiteitskaart van een van de verdachten. De auto werd achtergelaten in het noord-oosten van Parijs

Daarnaast lieten de verdachten ook andere sporen achter tijdens hun vlucht. Zo werd een lader van een Kalasjnikov gevonden en twee sportzakken, zo meldt Europe 1.

Ook bewakingsbeelden hielpen bij het maken van een robotfoto van de verdachten. Bovendien kon volgens Le Point ook de automobilist die zijn auto moest afgeven aan de daders een duidelijk beeld geven van de daders

Deze ochtend overvielen de twee een tankstation in Villers-Cotterêts voor brandstof en voedsel. Ze reden in een witte Renault Clio. Volgens de uitbater van het tankstation zijn de twee broers nog steeds zwaarbewapend met Kalasjnikovs en granaatwerpers.

Corrigeer

MEER NIEUWS