CLUBNIEUWS. Vanden Borre blijft op sukkel, Tshimanga fel verzwakt

CLUBNIEUWS. Vanden Borre blijft op sukkel, Tshimanga fel verzwakt

Foto: Belga

Anthony Vanden Borre is onzeker voor de herneming van de competitie op 18 januari tegen Lierse. Hij heeft nog steeds last van zijn enkelblessure en miste de laatste drie groepstrainingen in het stageoord in La Manga. Tijdens de twee eerste trainingen gaf VDB allesbehalve een fitte indruk.

Jupiler Pro League op Sportwereld.be

ANDERLECHT In de oefenmatch morgen tegen Vitesse staat Maxime ­Colin weer op de rechtsachter. De Fransman deed het meer dan behoorlijk in de laatste wedstrijden van 2014 en aast op een basisplaats. ‘Ik zou me nog geen titularis noemen, want Anthony betekent toch iets bij Anderlecht’, zegt Colin. ‘Maar het is wel mijn doel om mijn kans te grijpen als ik ze krijg. Bij mijn vorige clubs Boulogne en Troyes heb ik me ook in de ploeg moeten knokken. Ik ben in vorm en Anthony sukkelt met blessures. Misschien blijf ik nog even in de ploeg.’

 

Nathan Kabasele (20) staat dicht bij een contractverlenging bij Anderlecht. De aanvaller heeft nog een verbintenis tot 2016, maar zou zijn contract met twee extra jaren opengebroken zien. In januari wachten hem meer speelkansen door de schorsing van Aleksandar Mitrovic. Gohi Bi Cyriac, de eerste keus om Mitrovic te vervangen, krijgt meer dan waarschijnlijk geen nieuw contract en wordt in de zomer allicht verkocht. (bla)

Tshimanga 6 kilo kwijt door keelontsteking

KRC GENK Het gaat stilaan weer de goede kant op met Derrick Tshimanga. De medische staf springt zeer voorzichtig om met de linksachter van RC Genk, die op het eind van zijn revalidatie na een quadricepsblessure flink ziek werd. Daardoor moet hij nu rustig opbouwen, om niet opnieuw geblesseerd te raken.

‘Ik speelde in totaal zes kilo kwijt door een zware keelontsteking’, aldus Tshimanga. ‘Ik kreeg dagenlang geen hap door mijn keel. Daardoor ben ik nu vatbaarder voor blessures, en ik verzuur ook iets sneller. Maar ik word elke dag een beetje sterker.’ (mg)

Broja tekent bij AA Gent

AA GENT legde gisteren Ron Broja vast, een 18-jarige Kosovaarse middenvelder die in eigen land uitkwam voor Trepçes 89. Broja, die ook Albanees jeugdinternational is, tekende een contract van anderhalf jaar met optie op een extra jaar. Hij zal in eerste instantie uitkomen voor de beloften. Eind oktober werd Broja al uitgebreid medisch getest door AA Gent. De Buffalo’s blijven deze transferperiode nog uitkijken naar een linksvoetige centrale verdediger. (gma, vdm)

Zoon Munaron genezen van kanker

De 23-jarige zoon van ex-Anderlecht-doelman Jacky Munaron, Maarten, werd gisteren na een maandenlange strijd genezen verklaard van lymfeklierkanker. (vdm)

Yulu-Matondo (ex-Club) traint bij Cappellen

Jeanvion Yulu-Matondo (29, ex-Club Brugge), traint mee met derdeklasser Cappellen. Mocht het meevallen en de aanvaller is financieel haalbaar, dan is een langer verblijf mogelijk. (kvu, vdm, en)

Corrigeer