De offerte met Livios.be

Wat kost laminaat?

Wat kost laminaat?

Foto: Quickstep

Laminaat staat bekend als een echte prijsklopper. Maar hoeveel kost het concreet om je vloer met dit materiaal af te werken? Wij rekenen het voor je uit!

De prijs van laminaat varieert van 15 tot 45€/m². Inclusief btw, exclusief plaatsing. Vanwaar die grote marge? Het verschil in dikte, bijvoorbeeld. Een andere structuur of afwerking. Met of zonder voegen. Om maar een paar factoren te noemen.

Maar een laminaatvloer betekent ook een ondervloer onder de eigenlijke afwerking. Deze folie zorgt dat de basis goed zit: hij vangt oneffenheden in de ondergrond op, dempt geluid en laat de planken goed op elkaar aansluiten.

Er bestaan verschillende soorten ondervloer. Hoe hoger het akoestisch comfort, hoe meer je betaalt. Er zijn standaardoplossingen voor 3€/lopende meter. Maar als alleen het beste goed genoeg is, zit je al aan 12€/lopende meter.

Het vloeren zelf, ten slotte. Laminaat leggen, is makkelijk en gaat snel vooruit. Dé doe-het-zelfklus bij uitstek. Een meter, zaag en hamer heeft iedereen wel in zijn gereedschapskoffer zitten. Doe-het-zelfzaken bieden vaak een set aan met alle speciallekes die je nodig hebt: een aanslagblok, afstandblokjes en een hielijzer. Voor 15 euro ben je gesteld.

Deze richtprijzen zijn zuiver indicatief. Surf naar www.livios.be/richtprijzen voor prijskaartjes van nog meer vloerafwerkingen. En schrijf je in op onze nieuwsbrief via www.livios.be/nieuwsbrief

Corrigeer

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees