Zulte Waregem haalt Kaya bij Lokeren

Zulte Waregem heeft zich versterkt met Onur Kaya. De 28-jarige middenvelder slaagde zonet voor de medische testen en maakt de overstap van Lokeren. Hij tekent een contract voor 3,5 seizoenen aan de Gaverbeek.

Jupiler Pro League op Sportwereld.be

Kaya kwam een jaar geleden over van Charleroi, maar verzamelde in die twaalf maanden slechts vier basisplaatsen. Reden genoeg voor de Turkse Belg om trainer Peter Maes onlangs nog 'een gebrek aan respect' te verwijten. Daarop dreigde Kaya met een vertrek: ‘Het is over. Ik ben weg, zo simpel is het. Ik ga niet nog eens zes maanden aan de kant staan. Had de coach me in het begin van het jaar gewoon gezegd: ‘Onur, ik ga je niet veel gebruiken, ga maar op zoek naar iets anders’, dan was er geen probleem. Maar nee.’

Een dreigement dat Kaya nu in de praktijk brengt, hij tekende een contract tot juni 2018 bij Zulte Waregem. Hij kwam vandaag omstreeks 14 uur aan in Marbella en traint voor het eerst mee om 17u.

Kaya speelde eerder onder andere voor Charleroi en het Nederlandse Vitesse.

Corrigeer

Het Nieuwsblad biedt meer dan 1.000 reeksen in 12 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.