Derde meer zomerboekingen vanuit luchthaven Oostende

Er zijn vandaag al ruim een derde meer boekingen gemaakt voor vliegreizen vanuit de luchthaven van Oostende dan op hetzelfde moment vorig jaar. Foto: (c) Dominique Jauquet

Oostende -

Er zijn vandaag al ruim een derde meer boekingen gemaakt voor vliegreizen vanuit de luchthaven van Oostende dan op hetzelfde moment vorig jaar.

Dat blijkt een analyse van de eerste boekingscijfers voor komende zomer bij touroperator Jetair en luchtvaartmaatschappij Jetairfly. Volgens Jetair is er door de vroegboekvoordelen een trend om dit jaar uitzonderlijk vroeg te boeken. Ook de Oostendse luchthaven speelt daarbij een rol, want de groei in de badstad is groter dan in de andere regionale luchthavens.

‘De interesse om uit de luchthaven aan zee te vliegen, was de laatste jaren continu in stijgende lijn. Uit Oostende vlieg je komende zomer naar de dertien populairste vakantiebestemmingen, zonder verkeersstress, maar vanuit een luchthaven op mensenmaat in je eigen buurt’, zegt Jetair-woordvoerder Hans Vanhaelemeesch. Jetairfly breidde haar programma op vijf van de reisbestemmingen uit met wekelijks een extra vluchtdag.

‘Dat betekent dat Oostende deze zomer nog aantrekkelijker wordt voor onder andere de West- en Oost-Vlaamse reizigers. Ook de lancering van de nieuwe lijn Oostende-Barcelona, met ideale vluchturen voor een mooie stedentrip, draagt bij tot de belangstelling voor de luchthaven van Oostende’, zegt Hans Vanhaelemeesch.

De top vijf van populairste bestemmingen zijn Alicante, Malaga, Tenerife, Palma (Mallorca), en Antalya.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio