Politie klist inbrekers na achtervolging met helikopter

Grimbergen -

De lokale politie van Grimbergen heeft donderdagavond twee inbrekers kunnen oppakken na een achtervolging. Daarbij werd ook een helikopter van de federale politie ingezet. Dat meldt het parket Halle-Vilvoorde. Dat laat de twee opgepakte mannen, een Roemeen en een Albanees, vrijdag voorleiden bij de onderzoeksrechter met het oog op hun aanhouding.

Twee buurtbewoners verwittigden donderdagavond de politie dat ze geluiden aan hun woning hadden gehoord en personen hadden horen wegvluchten op het ogenblik dat ze gingen kijken wat er gaande was. De politie kwam onmiddellijk ter plaatse en startte een zoekactie naar de vermoedelijke inbrekers. Daarbij werd beroep gedaan op een helikopter van de federale politie. Die merkte twee personen op die via de tuinen wegvluchtten, waarna zich een klopjacht ontspon die een half uur duurde.

Uiteindelijk konden de twee verdachten opgepakt worden. Het bleek te gaan om twee mannen van 32 jaar, een Roemeen en een Albanees. Beiden werden ter beschikking gesteld van het parket van Halle-Vilvoorde. Dat laat hen voorleiden bij de onderzoeksrechter en vraagt dat ze onder aanhoudingsbevel zouden geplaatst worden voor poging diefstal met braak.

Corrigeer

NIEUWS