Ter Euwen heet voortaan De Smaak

Ter Euwen heet voortaan De Smaak

Kris Nys en zijn vrouw Francine van Loock hebben Ter Euwen omgedoopt in De Smaak Foto: Sylvain Liekens

Ranst - Kris Nys en zijn vrouw Francine Van Loock staan sinds 20 december in de keuken en de zaal van De Smaak. Dat is de nieuwe naam voor het voormalige Ter Euwen op het Broechemse Gemeenteplein.

De nieuwe uitbaters hebben al heel wat horeca-ervaring. “Ik heb een opleiding in Ter Duinen in Koksijde gevolgd en in de Lierse Fortuin ben ik zo’n 11 jaar chef geweest. Ik zit al 27 jaar in de stiel en plots deed deze kans zich voor. Via een kennis kwam ik te weten dat de zaak hier over te nemen was. Samen wilden we toch nog eens helemaal op onze eigen benen staan. Ik doe de keuken en Francine verzorgt de zaal.”

Dat het voor veel horeca-uitbaters moeilijke tijden zijn en dat de slimme kassa er aan komt schrikt Kris en Francine niet af. “We hebben al zo’n slimme kassa besteld. Het heeft geen zin om nu nog met iets anders te starten. Dat is alleen lastig als je met veel personeel werkt. We doen alles volgens de voorschriften en al onze eters krijgen een btw - bonnetje.”

Democratische prijzen

“We mikken op een ruim publiek. Er zijn in de omgeving wel wat zakenmensen die bij ons terecht kunnen voor een lunchmenu  maar ook wie hier maar één gerecht wil eten is welkom. Ons stokpaardje is ons vijf gangen menu dat kan worden aangevuld met een verrassingsgerecht. We werken met een beperkte kaart van vijf voorgerechten en vijf hoofdgerechten. Ik werk graag met locale producten en streekgerechten. We willen de drempel zo laag mogelijk houden. Daarom spreken we over bistro De Smaak. Voor drie gangen betaal je 37 euro, dat mag je toch democratisch noemen.”

De Smaak is alleen gesloten op woensdag en zaterdagnamiddag.  http://www.bistrodesmaak.be

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio