Spoorweglaan Boerenhol stond over 250 meter blank

Spoorweglaan Boerenhol stond over 250 meter blank

De brandweer reageerde alert en deelde zandzakjes uit. Foto: dpw

Wetteren -

Enkele uren nadat het gestopt was met regenen en het overstromingsgevaar geweken leek, was het donderdagnacht toch nog prijs aan Boerenhol.

Het waren klanten van café ’t Gesproken Dagblad die rond middernacht zagen dat er veel water op straat stond in de bocht aan het smalle stukje fietspad. Omdat het waterpeil bleef stijgen, waarschuwden ze de brandweer.

Een verstandige zet, want in een mum van tijd stond de Spoorweglaan tussen de Herdershoekstraat en de Bloemlustraat over een afstand van 250 meter blank. Op sommige plaatsen stond het water kniehoog. Door het alerte optreden van de brandweer – ook de burgemeester kwam ter plaatse – die uitrukte met zandzakjes, konden drie huizen die dreigden onder te lopen, droog gehouden worden. Twee van de woningen zijn onbewoond. ‘Ik woon hier een jaar en weet dat dit overstromingsgebied is, maar schrik had ik niet’, zegt een bewoner. ‘Maar als ik dit zie, vrees ik dat het ooit misschien toch bingo zou kunnen zijn.’

De reden van de overstroming was dat de Molenbeek het van hogerop komende water niet kon slikken. ‘Het is zeker drie tot vijf jaar geleden dat er hier nog zo’n problemen waren’, aldus enkele ervaren brandweerlui. De problemen van donderdagnacht zijn klein bier in vergelijking met de situatie vroeger aan Boerenhol. Toen waren de overstromingen soms zo erg dat er met bootjes kon worden gevaren in de straten. De brandweer haalde het nodige pompmateriaal boven en tegen 1.45 uur was het water weggetrokken.

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio