Man krijgt vijf jaar cel voor verkrachting zwakbegaafde tiener

Antwerpen -

De correctionele rechtbank van Antwerpen heeft een 59-jarige man veroordeeld tot vijf jaar cel en een terbeschikkingstelling van de strafuitvoeringsrechtbank gedurende nog eens vijf jaar voor het aanranden en verkrachten van een zwakbegaafde jongen van 16 met een autismespectrumstoornis.

De rechtbank beval ook de onmiddellijke aanhouding van de beklaagde, die verstek liet gaan.

De feiten speelden zich in de oudejaarsnacht van 2013 op 2014 af in Antwerpen. Het slachtoffer vertelde de politie dat hij iets was gaan drinken. Door het late uur durfde hij zijn ouders niet meer te bellen om hem te komen ophalen en besloot hij om te liften naar huis.

Hij werd opgepikt door de beklaagde, die hem tijdens de rit begon te bepotelen. De jongen moest hem oraal bevredigen en toen hij de auto even later stopte, dwong hij de tiener opnieuw. Het slachtoffer durfde niet anders dan gehoorzamen.

Net op dat moment reed er een politiepatrouille voorbij. Ook al hadden de agenten met eigen ogen gezien wat er zich in de auto had afgespeeld, toch ontkende de beklaagde in alle toonaarden. Hij zei dat de jongen onderweg had overgegeven en dat hij de boel aan het opkuisen was. De beklaagde werd echter al eerder veroordeeld voor het aanranden van een minderjarige, maar had daar duidelijk geen lessen uit getrokken.

Hij moet het slachtoffer voorlopig al 7.500 euro schadevergoeding betalen. De rechtbank stelde een deskundige aan om zijn definitieve schade te kunnen begroten. Zijn ouders kregen ieder 3.000 euro toegekend.

Corrigeer

NIEUWS