Politiecommissaris pleegt zelfdoding na ontmoeting familie Charlie Hebdo-slachtoffers

Politiecommissaris pleegt zelfdoding na ontmoeting familie Charlie Hebdo-slachtoffers

Foto: AFP

Cherif en Said Kouachi hebben onbewust misschien nog een extra slachtoffer gemaakt na de aanslag op de redactie van tijdschrift Charlie Hebdo. Helric Fredou, een 45-jarige politiecommissaris van de gerechtelijke politie van Limoges, pleegde enkele uren na het drama zelfdoding.

Commissaris Helric Fredou maakte deel uit van het politieonderzoek naar Cherif en Said Kouachi , de daders van de aanslag op Charlie Hebdo. De broers hadden een aantal jaren schoolgelopen in de wijde omgeving van Limoges, en wellicht werd Fredou - als commissaris in het gebied - daarom mee op de zaak gezet. Woensdag, een paar uur na het drama op de redactie van Charlie Hebdo, had Fredou alvast een ontmoeting met familieleden van vermoorde redactieleden. Later op de dag kreeg Fredou zelfs een paar onderzoekers onder zijn vleugels, met wie hij eveneens een bijeenkomst had.

Niemand die dan al kon vermoeden wat er zich die nacht zou afspelen op het politiekantoor. Een paar uur na de briefing van zijn teamleden en terwijl hij zijn politierapport afwerkte, pleegde Fredou zelfdoding met zijn dienstwapen.

De Franse media hebben nooit uitgebreid bericht over het incident, het nieuws raakte dan ook pas maandag internationaal bekend. Maar volgens een officieel statement van de politie was de politiecommissaris depressief en kampte hij met een burnout. ‘Op deze dag van nationale rouw worden politieagenten nog eens dubbel zo hard getroffen, door de tragische dood van één van hun collega’s’, luidde het bericht nog.

Wie met vragen zit over zelfdoding, kan telefonisch terecht bij Tele-Onthaal en de Zelfmoordlijn op het gratis nummer 1813 en op de website http://www.zelfmoord1813.be.

Corrigeer

NIET TE MISSEN

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees