‘Kampioenen’-meidengroep van Carmen, Doortje, Bieke en Pascalleke terug

The Championettes maken comeback na 20 jaar

Jan Leyers maakt een nieuw nummer voor The Championettes, de meidengroep waarmee Pascalleke, Doortje, Bieke en Carmen midden jaren negentig een paar hitjes scoorden. Het liedje kadert in de tweede Kampioenen-film waaraan Jan Verheyen deze zomer begint te draaien.

Het ziet ernaar uit dat The Championettes na meer dan twintig jaar een comeback maken. Het groepje waarmee Danni Heylen, Loes Van den Heuvel, An Swartenbroekx en Ann Tuts in 1993 voor het eerst optraden in De Droomfabriek, krijgt een tweede leven in het kader van de nieuwe Kampioenen-film.

Regisseur Jan Verheyen bevestigt dat Jan Leyers aan een nieuw nummer werkt voor het groepje dat destijds als een grap ontstond, maar uiteindelijk flink wat succes oogstte. De Kampioenen-actrices toerden met The Championettes heel Vlaanderen rond en stonden verschillende keren in de hitparade. Leyers produceerde ook de eerst plaatjes van The Championettes en zowel op de singles Elke Keer Opnieuw, In the Army, Medley en Go Latin als op het album van de groep speelde hij gitaar.

Of en hoe The Championettes in de nieuwe film te zien zullen zijn, wil Verheyen voorlopig nog niet onthullen. Lees meer over de nieuwe film van FC De Kampioenen in Het Nieuwblad van dinsdag 13 januari.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees