Terminaal zieke Stijn Umans krijgt prijs voor beste supporter

Terminaal zieke Stijn Umans krijgt prijs voor beste supporter

Foto: Instagram Studio Brussel

Neerpelt -

Woensdagavond wordt de beste speler uit de Belgische voetbalcompetitie bekroond met de Gouden Schoen. Maar radiozender Studio Brussel is van mening dat er geen ploeg is zonder zijn twaalfde man. Daarom reikte presentator Sam De Bruyne woensdag de Gouden Sjaal uit aan de beste supporter van het jaar. De terminaal zieke Limburger Stijn Umans (30) mocht het ultieme symbool van clubliefde en eeuwige toewijding in ontvangst nemen.

Presentator Sam De Bruyne reikte voor de derde keer de Gouden Sjaal uit, een prijs voor de beste supporter van dit jaar. Neerpeltenaar Stijn Umans, Limburgs bekendste Rode Duivels-fan en KRC Genk-supporter mocht de Gouden Sjaal 2015 in ontvangst nemen. Hij werd uitgeroepen tot ‘beste supporter van het land’.

Umans kreeg de prijs overhandigd door sportverslaggever Stijn Vlaeminck en in aanwezigheid van enkele KRC Genk-spelers.

’s Lands beste supporter trok afgelopen zomer naar Brazilië voor het WK voetbal om de Rode Duivels aan te moedigen. Hij lijdt aan een aggressieve vorm van botkanker, die hem niet toeliet om alle wedstrijden van de Rode Duivels bij te wonen.

Umans is niet enkel een grote fan van de Rode Duivels, maar ook van KRC Genk en Manchester City, de ploeg van zijn favoriete speler Vincent Kompany.

Corrigeer

NIEUWS