Trainingskamp jihadi's lag vlak bij Verviers

Trainingskamp jihadi's lag vlak bij Verviers

Foto: *

Het trainingskamp in de Ardennen waarmee de Nederlandse radicale moslim Abou Moussa kandidaat-jihadi’s warm wou maken om in Syrië te gaan vechten, lag in Jalhay, vlak bij Verviers.

Zoals Abou Moussa had aangekondigd op zijn beveiligde Facebookpagina, werden de kandidaten voor de strijd in de Syrische woestijn nogal in de watten gelegd. Het luxueuze vakantieverblijf ‘Les Prunelles’ beschikt onder meer over een jacuzzi en een sauna in de tuin.

‘De omwonenden brachten ons vrij snel op de hoogte van de komst van een twaalftal jongeren’, zegt Michel Parotte, schepen in Jalhay. ‘Niet omdat ze voor moeilijkheden zorgden, maar omdat ze met hun niet alledaagse kleding opvielen in een gemeente zoals Jalhay.’

De politie van Spa heeft de identiteit van de jongeren nagetrokken. ‘Verscheidene onder hen kwamen uit het Antwerpse. Maar er werd geen proces-verbaal opgesteld omdat er niets strafbaars is gebeurd. Op 1 november is de groep vertrokken zoals gepland’, voegt Parotte eraan toe.

Een politiebron bevestigde aan de redactie van Sudpresse dat de bijeenkomst op het getouw was gezet door Abou Moussa, een radicale moslim die banden heeft met de leider van Sharia4Bel­gium, Fouad Belkacem.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Verkiezingen in jouw gemeente:

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees