‘Escape games’ duiken overal in België op

Nieuwe trend in België: Betalen om je te laten opsluiten

Nieuwe trend in België: Betalen om je te laten opsluiten

Tim Provoost brengt het ontsnappingsspel nu ook naar Gent. Foto: Lieven Van Assche

Betalen om je te laten opsluiten in een kamertje en er binnen het uur uit ontsnappen. Niet meteen ons idee van een leuk namiddagje uit, maar de zogenaamde escape games schieten overal in België als paddestoelen uit de grond. Het begon zes maanden geleden in Ieper, maar intussen zijn er ook escape rooms in Antwerpen, Brussel en Gent.

Samen met enkele vrienden of collega’s zit je opgesloten in de kleedkamer van een bende circusfreaks. Enkel door codes te kraken en aanwijzingen te vinden kan je je een weg banen naar de volgende kamer om je al puzzelend naar buiten te werken. Binnen het uur welteverstaan. Welkom in Escape The Freak Show van Gentenaar Tim Provoost (29). Zijn ontsnappingsspel opent pas over drie weken de deuren, maar nu al lopen de boekingen binnen. ‘Er heeft zelfs al een groep van 130 man gereserveerd’, zegt Tim. Het illustreert de populariteit van escape games in ons land. Er doken er al een tiental op in Antwerpen, Brussel, Ieper en nu ook Gent.

Waar die escape games hun oorsprong hebben en hoe het succes ervan verklaard kan worden, lees je in Het Nieuwsblad van zaterdag 17 januari.

Corrigeer

MEER NIEUWS