Cursus ‘leren vliegen met drones’ lokt vooral ondernemers en brandweermannen

Cursus ‘leren vliegen met drones’ lokt vooral ondernemers en brandweermannen

De negen cursisten, allemaal mannen, waren al goed op de hoogte van de drones. Foto: mma

Koksijde / Oostduinkerke -

In Oostduinkerke werd afgelopen weekend een eerste cursus ‘leren vliegen met drones’ georganiseerd. De kostprijs voor de cursus: 1.900 euro. ‘Maar drones zijn de toekomst’, klinkt het bij de cursisten.

Negen cursisten, bijna een volle klas, hebben afgelopen weekend de eerste Vlaamse cursus ‘vliegen met drones’, of Rpas (Remotely Piloted Aircraft Systems) gevolgd. Noordzee Drones Vlaanderen (NDV) is voorlopig de enige organisatie die deze lessen organiseert, waarin de cursisten leren hoe ze telegeleide vliegtuigjes kunnen controleren. De negen cursisten, allemaal mannen, zijn technische bollebozen en al goed op de hoogte van Rpas. Voor hen zijn drones niet gewoon speelgoedvliegtuigen, maar een professioneel hulpmiddel. Zo wordt de cursus onder meer gevolgd door een landbouwer en een brandweerman. De lessen omvatten 16 uur theorie en 10 uur individuele praktijk. Kostprijs: 1.900 euro.

Klik hier of lees meer over de lessen ‘vliegen met drones’ in Het Nieuwsblad editie Oostende-Westhoek van maandag 19 januari.

Corrigeer

MEER NIEUWS