Duizenden hindoes bestormen Indiaas dorp

In het oosten van India zijn zondag minstens drie moslims levend verbrand, toen meer dan 3.000 hindoes hun dorp bestormden en huizen in brand staken. Het zou gaan om een wraakactie, nadat een jongeman uit een hindoeïstisch dorp dood werd teruggevonden, aldus een officiële bron.

Het geweld brak uit in Ajitpur in het district Muzaffarpur, nadat een 19-jarige jongen uit een hindoegemeenschap ervandoor ging met een moslimmeisje uit het dorp, aldus de plaatselijke autoriteiten.

Zijn lichaam werd zondagochtend teruggevonden in de buurt van het dorp. Daarop vielen duizenden mensen het dorp aan en staken ze huizen in brand.

Opgepakt

Er werden 14 mensen opgepakt: dertien voor geweld en een persoon voor de moord op de jongeman. De politie werd ingezet om meer rellen te voorkomen. ‘De situatie is gespannen, maar onder controle’, klinkt het.

Het komt in India wel vaker tot gewelddadige rellen tussen hindoes en moslims. In augustus en september 2013 kwamen nog 42 moslims en 20 hindoes om bij gevechten in het district Muzzafarnagar. Talrijke vrouwen werden verkracht en 50.000 mensen raakten hun huizen kwijt. Meer dan 13 procent van de Indiërs zijn moslims, de overgrote meerderheid zijn hindoes.

Corrigeer

NIET TE MISSEN

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees