Anderlecht-doelwit Scholz is van Standard

Anderlecht-doelwit Scholz is van Standard

Foto: BELGA

Er is een einde gekomen aan de transfersoap rond Lokeren-verdediger Alexander Scholz. De Deen heeft een akkoord bereikt met Standard over een contract tot 2019.

Jupiler Pro League op Sportwereld.be

Scholz leek lange tijd op weg naar Anderlecht en ook Lokeren en paars-wit kwamen al een transferbedrag overeen, maar voor afgelopen weekend sprong ook Standard in de dans. De Rouches wisten Scholz te overtuigen en bereikten vandaag een akkoord met Lokeren, dat bevestigde Lokeren-voorzitter Roger Lambrecht aan onze redactie.

Momenteel legt hij medische tests af en normaal gezien tekent hij morgen een contract op Sclessin.

Peter Maes: 'In Luik meer zekerheid'

Dat bevestigde Lokeren-coach Peter Maes ook maandag in het VRT-programma Extra Time: 'Sowieso staat het voor 95 procent vast dat hij Lokeren verlaat', zegt Peter Maes. 'We hebben een akkoord met Anderlecht en een akkoord met Standard. Het is nu aan hem om te kiezen. Heel waarschijnlijk zal het Standard worden. In de eerste plaats omdat hij in Luik meer zekerheid heeft over een plaats in de basiself. Hij heeft het heel moeilijk om op de bank te zitten. Scholz wil altijd absoluut spelen. Zelf had ik een andere keuze gemaakt, maar het is zijn beslissing en ik denk dat hij daar bij zal blijven. Ik heb ook het gevoel dat Scholz het lastig had met het feit dat Anderlecht al met andere spelers praatte. Zo heeft hij het gevoel dat hij derde keuze is.'

Lokeren nam Scholz in januari 2013 voor een habbekrats over van het IJslandse Stjarnan. Na twee jaar op Daknam onder de vleugels van Peter Maes is zijn marktwaarde ondertussen gestegen tot ongeveer drie miljoen euro. Scholz lag bij Lokeren nog tot juni 2016 onder contract.

Corrigeer

Het Nieuwsblad biedt meer dan 1.000 reeksen in 12 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.