Na de match mogen ze wedstrijd tegen Moeskroen-Péruwelz volgen

Mivalti speelt tegen Club Brugge

Mivalti speelt tegen Club Brugge

De jongens van Mivalti zijn klaar voor de uitdaging. Foto: kvi

Tielt -

Een voetbalploeg van Mivalti, het begeleidingscentrum voor personen met een beperking, zal het op 1 maart opnemen tegen de G-ploeg van Club Brugge. Daarvoor zijn ze nu volop aan het trainen.

De G-ploeg van Club Brugge is een getrainde voetbalploeg met mensen met een beperking. De spelers van Mivalti nemen de sportieve uitdaging serieus en trainen elke maandag en vrijdag onder de leiding van Andy Bouckhuyt.

Danny Fiers en Yanick Deleu zijn al heel hun leven fan van Club Brugge. ‘Wij kijken er echt naar uit’, zeggen ze allebei enthousiast. Na de wedstrijd krijgen de voetballers de kans om de spelers van Club Brugge te ontmoeten. ‘Dat is een droom die werkelijkheid wordt’, zegt Danny.

‘Beste ploeg’

Ze hopen alletwee Victor Vasquez te ontmoeten. Maar er staat nog meer op de planning die dag: de spelers van Mivalti krijgen een rondleiding in het stadion en mogen ook twee vrienden meenemen om daarna samen naar de wedstrijd Club Brugge-Moeskroen-Péruwelz te kijken. ‘Natuurlijk gaan wij supporteren voor Club Brugge want zij zijn gewoon de beste ploeg.’

Het is de firma Van Hulle uit Tielt die naar aanleiding van haar zeventigste verjaardag het hele evenement organiseert. ‘Ik ben zelf lid van het directiecomité van Mivalti’, zegt Stefaan Van Hulle. ‘Bovendien draag ik Tielt een warm hart toe. Als ik zie hoe enthousiast de voetballers zijn, weet ik dat we de juiste keuze gemaakt hebben. Ook voor hun familie en vrienden wordt het een topdag.’

Corrigeer

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio