Griekenland levert terreurverdachte uit aan ons land

Griekenland levert terreurverdachte uit aan ons land

Foto: REUTERS

De 33-jarige Algerijn die zaterdag werd opgepakt in Athene, wordt uitgeleverd aan ons land. De man wordt beschouwd als een medeplichtige aan de terreurcel die vorige week werd ontmanteld in Verviers.

De 33-jarige Algerijn zou in het bezit zijn geweest van een gsm waarmee hij berichten stuurde naar de broer van één van de verdachten die bij de antiterreuractie in Verviers werden gedood. Het Belgische parket wil die informatie voorlopig nog niet bevestigen. Ook de identiteit van de verdachte is nog niet vrijgegeven. Het zou gaan om een man die in 2014 een gevangenisstraf uitzat in Griekenland wegens verscheidene diefstallen.

Dinsdag verscheen de Algerijn in Athene voor de onderzoeksrechter. De man verklaarde dat hij geen bezwaar heeft tegen een uitlevering aan ons land. Volgens gerechtelijke bronnen wil de man ‘zijn onschuld in de zaak bewijzen’.

De politie beschouwt de Algerijn als een medeplichtige van de terreurcel die vorige week werd ontmanteld in ons land. Het Belgische parket vaardigde daarom een Europees aanhoudingsbevel uit. Ook de broers Saïd en Chérif Kouachi, de daders van de bloedige aanslag op Charlie Hebdo in Parijs, waren van Algerijnse afkomst.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

POPULAIRE VIDEO'S