CERCLE BRUGGE - CHARLEROI 2-0

Cercle Brugge zorgt voor Brugse halve finale

Cercle Brugge zorgt voor Brugse halve finale

Foto: BELGA

We krijgen een Brugse derby in de halve finales van de beker. Na een linke 2-1 uitslag in de heenwedstrijd leek Charleroi Cercle Brugge op 0-0 te houden, maar na een zeldzame - en mooie - aanval brak nieuwkomer Muzaqi toch de ban voor Cercle. In het slot trapte Buyl na een counter de 2-0 in een leeg doel. Cercle speelt in de halve tegen Club Brugge.

Jupiler Pro League op Sportwereld.be

Bij Cercle Brugge schudde coach Vidarsson zijn ploeg danig door elkaar. Maar liefst acht nieuwe namen in vergelijking met de competitiewedstrijd tegen datzelfde Charleroi. Zo waren Van Acker geschorst en Haroun gekwetst, maar met het oog op de derby tegen Club Brugge kregen Maarten Martens, Bart Buysse en Hans Cornelis ook rust. De Zebra’s wisselden op slechts twee posities: de geblesseerde Geraerts werd vervangen door Saglik, Galvez-Lopez verhuisde naar de bank voor Tainmont.

Bekijk hier beide opstellingen!

De eerste helft was een maat voor niets. Cercle Brugge bracht er in een quasi leeg Jan Breydelstadion niets van terecht. De bezoekers uit Charleroi wilden duidelijk een goed resultaat boeken en kwamen het best voor de dag. Ndogala kopte een schuchtere kopbal in de handen van doelman Werner. Het was echter wachten tot op het halfuur voor een eerste echte kans. Enes Saglik dribbelde de Cercledefensie en deponeerde de bal naast Werner, maar zag zijn bal op de paal belanden.

Nog geen twee minuten later had Clinton Mata de 0-1 moeten scoren. Hij slaagde er van dichtbij toch nog in de bal via Werner over de zijlijn te trappen. Kenmerkend voor het spelniveau van de wedstrijd, die zich met veel moeite naar de rust leek te slepen. Met een 0-0 stand mocht vooral thuisploeg Cercle Brugge tevreden zijn.

Eerste echte aanval meteen raak

Het was opnieuw lang wachten op een aanval die de naam waardig was. Op het uur leek Fauré op weg naar de 0-1, maar werd dan terecht afgevlagd wegens buitenspel. Na 67 minuten spelen barste de spionkop van Cercle Brugge dan toch in juichen uit. Met zowat de eerste volwaardige aanval van de Vereniging scoorde nieuwkomer Albian Muzaqi zowaar de 1-0 voor Cercle. Een mooie goal ook. Stephen Buyl, net ingevallen, bediende D’Haene met een hakje. Die zwiepte de bal voor, doelman Penneteau kon niet bij de bal en de vrijstaande Muzaqi knalde de openingsgoal binnen. Een mooie binnenkomer voor Genk-huurling Muzaqi, die zijn eerste speelminuten kreeg bij Cercle.

Charleroi moest meteen vol aan de bak, maar had natuurlijk genoeg aan één doelpunt om door te stoten. De Karolo’s waren er ook bijzonder dicht bij in de laatste minuten, maar dankzij goede reflexen van doelman Werner en een kopbal van onfortuinlijke Fauré de bal tegen de deklat bleef het 1-0.

Charleroi zette alles op alles, met zes minuten toegevoegde tijd rook het de gelijkmaker. Doelman Penneteau kwam mee naar voor op een hoekschop en bleef rond de zestien van Cercle hangen. Dat kwam Charleroi duur te staan, in de 95e minuut ging Stephen Buyl met de bal aan de haal en deponeerde het leer in het lege doel: 2-0!

Opmerkelijk:

Er was bijzonder weinig te beleven in de eerste helft. De enige opschudding kwam er via de stadionspeaker. Die liet doodleuk weten dat twee auto’s werden aangereden door een bus op de parking.

Herbeleef hier de match van fase tot fase!

Belangrijkste fases:

30’ - Saglik is heel dicht bij het openingsdoelpunt als hij op wandel gaat door de verdediging van Cercle. Hij kan ook nog op doel trappen, Werner is geklopt, maar de bal belandt op de paal!

32’ - Het gaat even wat sneller nu. Mata krijgt een uitstekende mogelijkheid, maar trapt de bal voorlangs.

60’ - Fauré wordt vrijgespeeld en de doelpuntenmaker van de heenwedstrijd kan alleen op Werner af. Hij stond echter centimeters buitenspel.

67’ - GOAL - Buyl heeft al meteen een groot aandeel in het doelpunt voor Cercle. Met een hakje bedient hij D’Haene, die de bal perfekt naar de tweede paal trapt. Penneteau kan er niet bij en Muzaqi knalt binnen.

83’ - Een unieke kans voor Charleroi om langszij te komen en zich te kwalificeren. Werner houdt zijn ploeg echter recht op een kopbal van Tainmont.

90+6’ - GOAL - Penneteau is met de hoekschop mee opgerukt, maar de bal wordt ontzet en Buyl kan alleen richting het lege doel en de kwalificatie veilig stellen.

Corrigeer

Het Nieuwsblad biedt meer dan 3.000 reeksen in 28 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.