Deadline voor onthoofding Japanners verstreken

Vrijdagmiddag om 14.50 uur is het ultimatum verlopen dat de terreurgroep Islamitische Staat (ISIS) had gesteld voor twee Japanse gijzelaars. Intussen is er nog geen nieuws van de twee. Er dook wel een video op waarin wat lijkt op militanten van ISIS de boodschap 'countdown has begun' meedelen. Eerder smeekte de moeder van een van de twee Japanners in een videoboodschap om haar zoon te sparen.

Kenji Goto Jogo, een journalist, en Haruna Yukawa, de CEO van een Japanse privébewakingsbedrijf worden gegijzeld door ISIS. De terreurorganisatie eiste drie dagen geleden 200 miljoen dollar van de Japanse Staat, binnen de 72 uur. Anders zouden ze de Japanners onthoofden.

De deadline zou volgens de Japanse regering vrijdag om 14.50 uur Japanse tijd (6.50 uur Europese tijd) verstrijken. Het gebeurde echter zonder enig nieuws van hen. Het enige wat er was, was een video die de islamisten online hadden gezet onder de titel 'The countdown has begun'. Daarin zie je een klok aftellen, en een montage van eerdere executies. Maar de Japanners zijn er niet in te zien. 

'Oranje overalls'

De Japanse regering zei gisteren dat ze hard werkt aan de vrijlating van de twee landgenoten, maar ze hadden nog geen contact gehad met ISIS, meldt The Sydney Morning Herald. De Japanse regering stelde een speciale verantwoordelijke aan om de twee in veiligheid te proberen brengen. Hij bezocht de Jordaanse koning Abdullah, die zou proberen om met de terroristische groepering te onderhandelen. 

De jihadisten hebben drie dagen geleden een video online geplaatst, met de twee Japanners in de gekende setting: een woestijnlandschap, oranje overalls, en een gemaskerde beul in het zwart die dreigt met onthoofding. 

Moeder smeekt voor het leven van haar zoon

De moeder van journalist Kenji Goto Jogo had gisteren in een persconferentie nog gesmeekt voor het leven van haar zoon.

 

Corrigeer

NIET TE MISSEN

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees